
BAK-OCH CHOKLAD frossa!
Njut av underbara bakverk och förförande chokladpraliner! Här finns allt för att förgylla tillvaron i bak- och dessertvärlden med sötsaker. Se utvalda höjdpunkter och gå vidare och se hela mässans program på länk nedan.

Årets konditor C07:65
Fredag 10 november:
16.00-16.30 Årets Konditor utses. Det svenska mästerskapet för professionella konditorer.

pralin SM C07:65
Söndag 12 november:
10.00-14.30 Presentationer av finalisternas praliner.
14.30-15.00 Prisutdelning.

Baktorget C07:36
På det här området av mässan har utvalda bagare och konditorer samlats för att kunna erbjuda pinfärska skapelser. Köp med dig en nygräddad kanelbulle eller se hur dessa bakverk blir till framför dina ögon.

Torget Bean to bar C04:67
Här får du på riktigt bekanta dig med chokladhantverket, se hur man gör hantverkschoklad från grunden, prova 100% choklad och uppleva doften och smaken av nyrostade kakaobönor.

Tävlingsområdet C07:65
Här koras Svenska mästare och på söndagen är det pralinernas dag, då Pralin-SM går av stapeln. Inspireras av fantastiska pralinhantverkare som visar upp sina bästa kreationer.

VIN&BAR FÖRLAG C14:20
Köp en prenumeration på VIN&BAR MAGASINET under mässan och få en gåva i vår monter! Så länge lagret räcker.
Läs i webbformat
Läsvänlig version av mässtidningens intressanta reportage, kända profiler, tips och härliga recept. Klicka på en bild och för att läsa mer!

Kombinera vin med choklad
Här är förslag på spännande kombinationer för en inbjudande och intressant chokladupplevelse.Vit choklad – Vit choklad är oftast extra söt och då passar ett sött vitt vin bra till. Har det du äter sötma, matcha detta med fruktsötma i vinet, som bör ha en nedtonad...

Så kan man prova choklad!
Chokladprovning påminner om vinprovning. Man tittar, doftar och smakar och gör en bedömning av kvalitet, stil och ursprung.Upplägget av provningen är enkel. Man börjar med att välja ut ett tema. Detta kan exempelvis bygga på olika stilar, producenter, kakaohalter,...

Bak- och chokladfestival med Chocolate Cookie recept
Dedikerade personer som arbetar med bakning och choklad blir allt skickligare för varje år som går. På Bak & Choklad får vi möta hantverkare och tävlande som visar när vi är som bäst. Gustaf Mabrouk är konditor och chokladmakare som brinner för choklad och...
Bläddra online!
Bläddra och läs i Mässtidningen online!
Vill du läsa i webbformat klickar du här eller går in på respektive undersida i meny eller nedan.
mat
Se program, erbjudanden och läs mer här!
Dryck
Se program, erbjudanden och läs mer här!
vin
Se program, erbjudanden och läs mer här!
Avenue de champagne
Se program, erbjudanden och läs mer här!
MÄSSANS ÖPPETTIDER
Fredag 10 november kl. 10.00-21.00
Lördag 11 november kl. 10.00-19.00
Söndag 12 november kl. 10.00-17.00