
MAT från hela världen!
Hitta nya inspiration i köket! Med hela världen som smörgåsbord finns mycket att inspireras och utmanas av. Se utvalda höjdpunkter och gå vidare och se hela mässans program på länk nedan.

mack-sm C07:65
Lördag 11 november:
10.15-11.40 Finalisterna startar med 10 min intervall.
13.00 Prisutdelning.

ekogröt-sm C15:61
Fredag 10 november:
10.00-16.00 Alla tävlande kommer att sammanlagt ha 2 ½ timmar på sig med att utföra de två momenten: frukostgröt och måltidsgröt.

food Trucks
Fyll på energinivåerna med spännande rätter från några av Sveriges bästa food trucks! Här kan du bland annat pröva på mat och sötsaker från Irvins BBQ, Fred’s Food Truck, Mackverket, Glupsk, Laxtösen och Gute Glass.

Laga lunch på typ 4 minuter C19:29
Fredag 10 november:
12.00-12.30, 13.30-14.00
Sara Begner tipsar om luncher som är tidseffektiva, goda, enkla och dessutom vänliga mot plånboken.

Tryffelfeber bland matnördar, maffia och miljardärer C02:44
Fredag 10 november:
12:15 – 13:00, 14:45 – 15:30
Steven Ekholm och Christina Wedén samtalar om boken Tryffelfeber. Ta tillfället i akt att dofta på äkta tryffel!
Läs i webbformat
Läsvänlig version av mässtidningens intressanta reportage, kända profiler, tips och härliga recept. Klicka på en bild och för att läsa mer!

Inspirationsscen och bokhandel
På mässans scen får du tips och inspiration från kockar och matprofiler. Här bjuds det på härliga smakprover och i mässans bokhandel kan du köpa signerade kokböcker.Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en...

Årets kock 2023
Desirée Jaks har utsetts till svensk mästare i professionell matlagning.För en tid sedan avgjordes finalen i Årets Kock 2023 på Annexet i Stockholm. Efter en spännande tävling utsågs Desirée Jaks till vinnare. Hon är född 1995 i Stockholm. Till vardags är Desirée Jaks...

Mat för alla sinnen
Läcker och variationsrik mat från Sverige och övriga världen presenteras på mässans scen. Möt Sara som lagar snabbluncher, Tove som botaniserar bland risrätter och Fredrik som bjuder på Astrid Lindgrens julkok. Välkomna!Stockholmsmässan har länge varit en mötesplats...

Ljummen pumpa- och Cointreaukräm på farinkaka
En härligt höstig dessert som inte är så söt! Med kryddiga toner av pomerans, muskot, vanilj och kola.– Alkohol i maten lyfter smaker och ger rätter en ny prägel. Min inspiration till att använda alkohol i maten fick jag på Oaxen skärdgårdskrog. Där använde vi...

Löjromspizza Bianco
Det perfekta tilltugget till ett glas champage! 1-2-3 lag3 dl vatten2 dl råsocker1 dl ättiksprit 12%1 knippe rödlök IngredienserTortillabröd mellanstorlek2 dl Crème Fraiche 32%2,5 dl grovriven västerbottenost eller lagrad parmesan100 g svensk löjrom1 knippe...

Konsten att kombinera mat och vin
I själva verket är det ganska enkelt. Om man håller sig till grunderna!SÖTT – Om maträtten har sötma, matcha den med fruktsötma i vinet, som bör ha en nedtonad syra för att inte förefalla obalanserat och ”surt”, till exempel vin gjort på pinot blanc eller...
Bläddra online!
Bläddra och läs i Mässtidningen online!
Vill du läsa i webbformat klickar du här eller går in på respektive undersida i meny eller nedan.
BAK & choklad
Se program, erbjudanden och läs mer här!
Dryck
Se program, erbjudanden och läs mer här!
vin
Se program, erbjudanden och läs mer här!
Avenue de champagne
Se program, erbjudanden och läs mer här!
MÄSSANS ÖPPETTIDER
Fredag 10 november kl. 10.00-21.00
Lördag 11 november kl. 10.00-19.00
Söndag 12 november kl. 10.00-17.00