Sthlm Food&Wine Mässtidning

Öppningsschema Specialcuvéer

Hos utställarna kan du prova 102 olika champagner, utöver det har vi specialöppningarna så över 160 olika champagner över tre dagar. Detta är ett unikt tillfälle att prova och jämföra så många olika champagne på ett och samma ställe!

Fredag kl 10–21

12:00 Pommery Cuvée Louise Brut Nature 2005 Special Edition, Domaine wines
12:15 Beaumont des Crayères Fleur de Meunier Blanc de Noirs Brut Nature 2015, Hermansson
12:30 Lafalise Froissart Cuvée 045 Grand Cru Extra Brut, Sanler wine
12:45 Pol Roger Winston Churchill 2015, Ward Wines
13:00 Laurent-Perrier Cuvée Rosé Magnum Brut, We & Wine
13:15 Paul Sugot Grand Cru 2008 Extra Brut, Awines
13:30 Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages 2018, Solera
13:45 Canard-Duchêne V12 2010 Magnum, No.1 Beverages
14:00 Palmer & Co Vintage Brut 2005 Magnum, Provinum
14:15 Henriot L’Inattendue Blanc de Blancs 2016, LivelyWines
14:30 Jean-Philippe Bosser vintage 2012, Champagnekullen
14:45 Lanson 2012 Le Vintage, Moestue
15:00 Bollinger La Grande Année rosé Brut 2005, Arvid Nordquist
15:15 Launois Special Club Grand Cru Brut 2002, Solera
15:30 Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2007, Provinum
15:45 Guldkula Diamond Grand Cru Vintage 1998 Magnum
16:00 Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2011, Wine Affair
16:30 Bonvalet Horae Vintage 2014, Bonvalet
17:00 Guerlet- Deguerne vintage 2002, Barrique Import
17:15 Amour de Deutz Blanc de Blancs 2011, Swedish Brands

Lördag kl 10–19

12:30 Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2011, Wine Affair
13:00 Bonvalet Horae Vintage 2014, Bonvalet
13:30 Pommery Cuvée Louise Brut Nature 2005 special edition, Domaine Wines
14:00 Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2007, Provinum
14:15 Paul Sugot Grand Cru 2008 Extra Brut, Awines
14:30 Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages 2018, Solera
14:45 Canard-Duchêne V12 2010 Magnum, No.1 Beverages
14:30 Jean-Philippe Bosser vintage 2012, Champagnekullen
14:45 Guldkula Diamond Grand Cru Vintage 1998 Magnum
15:00 Bollinger La Cuvée PN AYC18, Arvid Nordquist
15:15 Lafalise Froissart Cuvée 045 Grand Cru Extra Brut, Sanler Wine
15:30 Beaumont des Crayères Fleur de Meunier Blanc de Noirs Brut Nature 2015, Hermansson
15:45 Pol Roger Vintage 1999, Ward Wines
16:00 Lanson 2014 Noble Brut, Moestue
16:15 Amour de Deutz Rosè 2013, Swedish Brands
16:30 A&C Toullec Les Plus Cuvée parcellaire, Barrique Import
16:45 Laurent-Perrier Cuvée Rosé Magnum Brut, We & Wine
17:00 Palmer & Co Grand Terroirs 2003 Magnum, Provinum
17:15 Launois Special Club Grand Cru Brut 2002, Solera
17:30 Henriot Blanc de Blancs, Lively Wines

Söndag kl 10–17

11:00 Allmän öppning. Vissa montrar öppnar på egna tider med vinmakare.
Fredrik Schelin går runt bland besökarna.

Paul Sugot Grand Cru 2008 Extra Brut, Awines
Beaumont des Crayères Fleur de Meunier Blanc de Noirs Brut Nature 2015, Hermansson
Henri maillart brut selection ca 40år gammal, Barrique Import
Pommery Cuvée Louise Brut Nature 2005 special edition, Domaine Wines
Lafalise Froissart Cuvée 045 Grand Cru Extra Brut, Sanler Wine
Charles Heidsieck Champagne Charlie, Provinum
Bollinger La Cuvée PN AYC18, Arvid Nordquist
Launois Special Club Grand Cru Brut 2002, Solera
Jean-Philippe Bosser vintage 2016, Champagnekullen
Palmer & Co Vintage Brut 1985 Magnum, Provinum
Alexandre Bonnet La Géande 7 Cépages 2018, Solera
Deutz Brut Millésimé 2014 Magnum, Swedish Brands
Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2011, Wine Affair
Bonvalet Horae, Vintage 2014, Bonport
Lanson 2012 Le Vintage, Moestue
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Magnum Brut, We & Wine
Pol Roger Blanc de Blancs 2000, Ward Wines
Guldkula Diamond Grand Cru Vintage 1998 Magnum
Canard-Duchêne V12 2010 Magnum, No.1 Beverages
Henriot Cuvée Hemera 2008, Lively Wines
Champagne Ville de Barreau, Sanler Wines

Vinmakare & vinhusrepresentanter att träffa!
Främst söndag

Laurent Fedou – Canard-Duchêne
Edouard de Boissieu – Champagne Lanson
Irvin Charpentier – Champagne Domaine Alexandre Bonnet
Raymond Ringeval & Rémi Vervier Champagne – Palmer & Co
Christelle Bosser – Champagne Jean-Philippe Bosser
Johann Gendron – Champagne Beaumont des Crayères
Benjamin Maillart – Champagne Henri Maillart et fils
Bastien Collard – Champagne Pol Roger
Håkan Guldkula – Champagne Guldkula

Läs i webbformat

Läsvänlig version av mässtidningens intressanta reportage, kända profiler, tips och härliga recept. Klicka på en bild och för att läsa mer!

Champagnefest

Champagnefest

I ett eget rum i Food & Wine ryms en speciell upplevelse med champagne i fokus. Här får du möjlighet att träffa och prata med vinmakare och vinhusrepresanter och prova speciella cuvéer som sällan öppnas.För tredje året står kännaren av champagne och andra...

Kombinera vin med choklad

Kombinera vin med choklad

Här är förslag på spännande kombinationer för en inbjudande och intressant chokladupplevelse.Vit choklad – Vit choklad är oftast extra söt och då passar ett sött vitt vin bra till.  Har det du äter sötma, matcha detta med fruktsötma i vinet, som bör ha en nedtonad...

Gindrinkar att ha koll på!

Gindrinkar att ha koll på!

David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...

Inspirationsscen och bokhandel

Inspirationsscen och bokhandel

På mässans scen får du tips och inspiration från kockar och matprofiler. Här bjuds det på härliga smakprover och i mässans bokhandel kan du köpa signerade kokböcker.Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en...

Konsten att kombinera mat och vin

Konsten att kombinera mat och vin

I själva verket är det ganska enkelt. Om man håller sig till grunderna!SÖTT – Om maträtten har sötma, matcha den med fruktsötma i vinet, som bör ha en nedtonad syra för att inte förefalla obalanserat och ”surt”, till exempel vin gjort på pinot blanc eller...

Löjromspizza Bianco

Löjromspizza Bianco

Det perfekta tilltugget till ett glas champage! 1-2-3 lag3 dl vatten2 dl råsocker1 dl ättiksprit 12%1 knippe rödlök IngredienserTortillabröd mellanstorlek2 dl Crème Fraiche 32%2,5 dl grovriven västerbottenost eller lagrad parmesan100 g svensk löjrom1 knippe...

Så kan man prova choklad!

Så kan man prova choklad!

Chokladprovning påminner om vinprovning. Man tittar, doftar och smakar och gör en bedömning av kvalitet, stil och ursprung.Upplägget av provningen är enkel. Man börjar med att välja ut ett tema. Detta kan exempelvis bygga på olika stilar, producenter, kakaohalter,...

Drinken Cointreau Hot

Drinken Cointreau Hot

Gräddig varm choklad med whiskytoner till kyligare kvällar!Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i kombination med ek, torv och rök. Smaken är påtagligt rökig med en tydlig torvighet som...

Mat för alla sinnen

Mat för alla sinnen

Läcker och variationsrik mat från Sverige och övriga världen presenteras på mässans scen. Möt Sara som lagar snabbluncher, Tove som botaniserar bland risrätter och Fredrik som bjuder på Astrid Lindgrens julkok. Välkomna!Stockholmsmässan har länge varit en mötesplats...

Vin med stil

Vin med stil

Lena Philipsson har fått lovord för två viner i hennes serie PH Style. Valet att välja två olika kvalitetsproducenter i Spanien bidrar till framgången.För att välja ut det röda vinet åkte Lena Philipsson till vindistriktet Jumilla som ligger i bergen en dryg timme...

Konstnärligt Champagnehus

Konstnärligt Champagnehus

Familjen Taittingers champagne har serverats på Paris operahus och Nobelmiddagen. På många sätt är det en länk till framtiden. Inte minst för ordföranden Vitalie Taittinger som har konsten i blodet.Vitalie och hennes bror Clovis, som är vd för firman, har jobbat ihop...

Bak- och chokladfestival med Chocolate Cookie recept

Bak- och chokladfestival med Chocolate Cookie recept

Dedikerade personer som arbetar med bakning och choklad blir allt skickligare för varje år som går. På Bak & Choklad får vi möta hantverkare och tävlande som visar när vi är som bäst. Gustaf Mabrouk är konditor och chokladmakare som brinner för choklad och...

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Receptet låter...

Ljummen pumpa- och Cointreaukräm på farinkaka

Ljummen pumpa- och Cointreaukräm på farinkaka

En härligt höstig dessert som inte är så söt! Med kryddiga toner av pomerans, muskot, vanilj och kola.– Alkohol i maten lyfter smaker och ger rätter en ny prägel. Min inspiration till att använda alkohol i maten fick jag på Oaxen skärdgårdskrog. Där använde vi...

Innovativ Skotsk Whisky

Innovativ Skotsk Whisky

Bruichladdich är en av de mest innovativa whiskydestillerierna i Skottland. Här blandas historia med modernitet.Bruichladdich Distillery (bro-ick-laddi) är ett av de västligaste destillerierna i Skottland. Läget på ön Islay är naturskönt och perfekt för...

Årets kock 2023

Årets kock 2023

Desirée Jaks har utsetts till svensk mästare i professionell matlagning.För en tid sedan avgjordes finalen i Årets Kock 2023 på Annexet i Stockholm. Efter en spännande tävling utsågs Desirée Jaks till vinnare. Hon är född 1995 i Stockholm. Till vardags är Desirée Jaks...

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Polkaglögg från Grythyttan

Polkaglögg från Grythyttan

Värmande glöggdrink till mörka kvällar! 1 drinkIngredienser75 cl Grythyttans SkogsglöggSkalet av 3 citroner10 g kanelstång8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum (kan bytas ut mot Plantation Grande Reserve eller exkluderas helt)3 dl vispgrädde2 msk malen...